неділя, 4 березня 2012 р.

4 – 10 березня 2012 року



Слово Боже
«Шість же день по тому бере Ісус із собою Петра, Якова та Йоана і веде самих їх окремо на високу гору і переобразився перед ними: одежа його заблищала й так вельми збіліла, що на землі й білильник так не вибілив би. Й Ілля зявився їм з Мойсеєм, і говорили з Ісусом. Заговорив і Петро та й каже до Ісуса: «Учителю, добре нам тут бути! Зробімо ж три намети: тобі один, Мойсеєві один та Іллі один». Не знав бо, що сказати, тому, що страх був огорнув їх. І наступила хмара й отінила їх, а з хмари пролунав голос: «Це Син мій возлюблений, слухайтесь його!»Але, оглянувшись негайно навколо, не побачили вже нікого, крім самого Ісуса з ними.» (Мк. 9, 2 – 10)

Голос блаженного Йоана Павла ІІ:
«Входження учнів на гору Тавор схиляє до роздумів над дорогою покути, якою йдемо цими днями. Великий піст також є дорогою на гору. Є заохоченням, щоб віднайти заспокійливу тишу медитації.
Є зусиллям очищення серця з гріха, який обтяжує його. Є дорогою важкою, однак тою, яка веде до прекрасної мети, повної блиску і радості. В моменті Переображення чується голос Небесного Отця: «Це Син мій улюблений. Його слухайтеЩо це означає, слухати Христа? Це питання ніколи не повинно залишати християнина, його сумління

Немає коментарів:

Дописати коментар