неділя, 11 березня 2012 р.

11 – 17 березня 2012 року



Слово Боже
«Незабаром була юдейська Пасха, тож Ісус вирушив до Єрусалиму і зустрів у храмі тих, що продавали волів, овець і голубів, а й міняйли сиділи теж. І, зробивши бич із мотуззя, повиганяв усіх із храму, геть із вівцями й волами, гроші міняйлів порозсипав і столи поперекидав. Продавцям же голубів сказав: «Заберіть оте звідси, не робіть дому Отця мого торговим домом! Пригадали тоді його учні, що написано було: «Ревність дому твого поїдатиме мене».
А юдеї озвались і мовили до нього: «Яким знаком доведеш, що таке чиниш?». Ісус відрік їм у відповідь: «Зруйнуйте храм цей, а я його за три дні поставлю». Юдеї ж відказали: «Будовано храм цей сорок і шість років, а ти його поставиш за три дні?». Та він говорив про храм свого тіла, тож коли воскрес із мертвих, то й пригадали його учні, що він оте говорив їм, і увірували писанню та слову, яке Ісус був вирік.
А коли був він на свято Пасхи в Єрусалимі, то численні, бачивши його чуда, які він творив, увірували в його ім’я. Але не звірявся їм Ісус, бо знав їх усіх, а й потреби не мав, щоб хтось йому свідчив про людину, відав бо сам, що міститься в людині.» (Ів. 2, 13 – 25)

Голос блаженного Йоана Павла ІІ:
«Роздумуючи над стражданнями та смертю Христа – зруйнуванням святині Його тіла – готуємося до моменту, коли Ісус об’явиться нам в тій же святині свого тіла, наново збудованій міццю Бога, який в Ньому хоче будувати з покоління на покоління духовну будівлю нової віри. Всі знаємо Декалог. Він становить необхідну єдність людського життя, як особистого, родинного, так і суспільного. Якщо бракує цієї єдності, життя людини стає нелюдське. Будуймо з Христом святиню людського життя, в якій живе Бог. Будуймо в собі Дім Бога!»

Немає коментарів:

Дописати коментар