неділя, 18 березня 2012 р.

18 – 24 березня 2012 року

Слово Боже
«Тож так, як Мойсей змія підняв у пустині, -- так треба Синові Чоловічому бути піднесеним, щоб кожен, хто вірує в нього, жив життям вічним.
Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним. Бо не послав Бог у світ Сина світ засудити, лише ним – світ спасти. Хто вірує в нього, не буде засуджений, хто ж не вірує, -- той уже засуджений, бо не увірував в ім’я Єдинородного Сина Божого. А той суд такий: світло прийшло у світ, люди ж більше злюбили темряву, ніж світло, -- лихі бо були їхні діла. Бо кожен, хто чинить зло, ненавидить світло, тож і не йде до світла, щоб не виявилися його діла. А хто правду чинить – іде до світла, щоб виявилися діла його, сподіяні бо вони в Бозі.» (Ів. 3, 14 – 21)

Голос блаженного Йоана Павла ІІ:
«Мойсей на пустелі під час сорокарічної подорожі Ізраїля з Єгипту до Обіцяної Землі підняв мідяного вужа. Якщо хтось, кого вкусив вуж подивився на цей знак, залишався живим.
Цей знак мідяного вужа заповідав інше Воздвиження. Потрібно, -- говорить Ісус, -- щоб було воздвижено Сина Людського – говорить тут про воздвиження на Хресті – щоб кожен, хто вірує в Нього мав вічне життя. Хрест – вже не лише фігура, яка заповідає, але спасенна реальність!»

Немає коментарів:

Дописати коментар